Creu Roja ha atès un 143% més de persones

Creu Roja ha atès un 143% més de persones

07.10.2020 | 20:39

La Creu Roja de Catalunya ha ajudat a un total de 485.863 persones entre març i agost, un 143% més que el mateix període de l'any anterior a conseqüència de la Covid-19, en una campanya de emergència que ha qualificat d'"insòlita" i que ha advertit que es perllongarà en el temps.

En una roda de premsa, el president de l'entitat a Catalunya, Josep Quitet, ha qualificat l'ajuda humanitària de "primeríssima necessitat", de manera que l'organització ha lliurat al gairebé mig milió de persones ateses 2.478.265 quilos d'aliments, així com 47.261 equips d'higiene.

Creu Roja ha informat que ha fet 159.055 trucades de seguiment, prevenció i promoció de la salut, entre elles a un 14% de les persones ateses que viuen soles i que no tenen ni suport assistencial ni emocional, al mateix temps que ha subministrat 806.295 mascaretes. L'entitat també ha instal·lat nous albergs en els quals poder fer confinaments segurs, en col·laboració amb els municipis on s'han aixecat, i uns altres sis destinats a la campanya de temporers, en aquest cas conjuntament amb la Generalitat. Creu Roja ha comunicat -a partir d'un informe propi sobre l'impacte de la Covid-19 en els col·lectius vulnerables- que maig va ser el mes en què hi va haver un major increment de persones que van demanar ajuda, amb un augment de 7.637 persones, gairebé tres vegades més que en el mes de maig de l'any passat.

Increment
En total, la institució ha anunciat que des del març fins al passat mes d'agost, el nombre d'altes de persones ateses ha ascendit fins a les 35.857, quan en el mateix període de 2019 aquesta quantitat va ser de 14.763 persones.

La responsable de l'informe de Creu Roja, Pilar Millán, ha afirmat que la pandèmia ha fet que les persones ateses responguin a una gran diversitat de perfils, entre ells ciutadans d'entre 30 i 44 anys, els ingressos dels quals s'han reduït o que han perdut la feina a causa de la Covid-19.

Així mateix, segons dades de la Creu Roja, la majoria de famílies ateses han estat parelles amb fills (50,2%), seguit de les famílies monoparentals amb mares al capdavant (19%), i que els nuclis familiars han estat majoritàriament de 4 persones (21%).

Conciliació
Creu Roja Catalunya també ha comprovat que un 27% de les famílies ateses han patit dificultats de conciliació familiar, i que un 43% d'ells han tingut dificultats perquè els nens poguessin seguir el curs escolar durant el confinament, sigui per les característiques del seu entorn o per la dificultat a l'hora d'accedir a dispositius tecnològics.

Com a conseqüència de la Covid-19, un 39% de les persones ateses han perdut la feina, elevant a 55,4% el nombre de persones desocupades, i un 13% disposaven només de l'ajuda de Creu Roja, segons l'informe.

Creu Roja ha reunit 7.353 voluntaris, dels quals 4.681 han estat de nova incorporació, sobretot joves.