Més de 3.000 famílies han rebut un ajut d'urgència 'covid'

Més de 3.000 famílies han rebut un ajut d'urgència 'covid'

02.10.2020 | 21:08

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani va realitzar ahir una àmplia visita a Terrassa (més informació en la pàgina 4), en el marc de la intensa activitat de consellers de la Generalitat en els darrers dies a la ciutat. Chakir el Homarani va passar balanç a diferents programes que desenvolupa Treballa a Terrassa, concretament els ajut d'urgència 'covid'. Més de tres mil famílies de la ciutat han rebut un ajut.

Durant els mesos més durs de la pandèmia, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va posar en marxa dos ajuts d'urgència per a persones treballadors afectades econòmicament per les conseqüències de l'estat d'alarma. En primer lloc, el Departament va destinar 20 milions d'euros a un ajut puntual de 200 euros que van rebre 100.000 famílies de tot Catalunya per fer front a les despeses més necessàries del dia a dia. Se'n van beneficiar treballadors afectats per un ERTO que no havien cobrat la prestació del SEPE, autònoms, treballadors fix-discontinus i treballadors temporals acomiadats. Un total de 2.940 famílies de Terrassa van rebre aquest ajut.

El Departament també va destinar 7,5 milions d'euros a un dels col·lectius més afectats econòmicament per la covid-19: els treballadors i treballadores autònomes. Més de 9.000 treballadors per compte propi de tot el país van rebre un ajut puntual de fins a 2.000 euros. En el cas de Terrassa, se'n van beneficiar 140 treballadors autònoms, el que suposa un total de 110.788 euros.

Pla de xoc amb 669.000 euros

El passat mes de maig, el Departament de Treball va posar en marxa un Pla de xoc per a l'ocupació. En el marc d'aquesta mesura extraordinària, Foment de Terrassa es beneficia d'una subvenció a través del SOC de 103.200 euros per a la contractació durant un any de tres persones tècniques: una per a la coordinació del pla de reactivació socioeconòmica de Terrassa, una altra per a la dinamització del sector del comerç i restauració de la ciutat, i una tercera dedicada a la consolidació del teixit empresarial i industrial.

Foment de Terrassa també ha rebut dins aquest pla de xoc un total de 566.185 euros per a la contractació de 39 persones aturades que es dedicaran a tasques de suport a l'adequació d'edificis municipals; suport als serveis d'informació, inspecció i consergeria, i suport a la prestació de serveis.