Els Mossos detenen un home per abusos a dues menors

Els Mossos detenen un home per abusos a dues menors

02.10.2020 | 21:08

Ell és de la família, parent de l'avi de les nenes, i moltes vegades les portava al col·legi. I aprofitava per a fer-los tocaments, presumptament. Això és el que tractarà d'esbrinar el jutjat d'instrucció de Terrassa que s'ha fet càrrec d'un cas de suposats abusos sexuals a dues menors. Aquesta setmana el presumpte autor dels fets ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra.

Més d'un 80% dels casos d'abusos sexuals a menors són perpetrats per familiars de les víctimes o persones del seu entorn més pròxim. En aquest cas, les nenes són germanes. Una té uns 11 anys i l'altra, uns 8. Segons la informació que ha transcendit, el detingut, d'uns 60 anys, gaudia de la confiança dels pares de les petites i les portava a l'escola molt sovint. Ho va fer en el curs 2018-2019 i en el passat. A la fi del 2019, pel que sembla, una de les nenes va advertir a uns familiars: aquell home la tocava.

Una de les noies, la més gran, va experimentar canvis a pitjor en el seu comportament escolar. La petita va presentar un dia una lesió genital que li van explorar uns metges en un hospital de Barcelona, però, pel que sembla, no es va establir un nexe causal clar.

La relació
La situació no es va modificar de manera substancial. Aquell home semblava incapaç, als ulls de la família, de fer una cosa així. Però la relació entre les menors i el parent aquell es va alterar també, a pitjor, fins que el sexagenari va marxar a viure fora de Terrassa, a una altra comarca, després de contreure matrimoni amb una dona.

Llavors la conducta de les nenes es va alleujar. Tot i això, la filla gran va mantenir els seus comentaris i, en un context d'enfrontament amb aquell familiar motivat per una altra qüestió, els pares van decidir interposar una denúncia davant els mossos. I aquesta setmana, l'assenyalat ha estat detingut.