L'Ajuntament actuarà sobre una cinquantena de zones d'esbarjo.

Al parc infantil, amb responsabilitat

30.09.2020 | 20:27

L'Ajuntament de Terrassa ha intensificat la desinfecció dels parcs infantils i espais verds més concorreguts de la ciutat. La mesura pretén donar resposta a les noves directrius marcades per la Generalitat per reduir el risc de contagi de la Covid-19 en aquestes àrees.

Des del passat cap de setmana, una empresa contractada pel Servei de Gestió de l'Espai Públic ha incrementat la neteja d'aquests espais utilitzant un sistema de polvorització a pressió amb un producte higienitzant. Les intervencions es duen a terme en horari nocturn per reduir les molèsties als usuaris i usuàries i la previsió és que cada parc o zona d'esbarjo pugui desinfectar-se cada tres dies, com a mínim. Alhora, el personal municipal que s'encarrega del manteniment de les papereres i jardins també actuarà sobre el mobiliari urbà.

Pautes
Paral·lelament, l'Ajuntament impulsa una campanya informativa a través de les xarxes socials i els canals de comunicació institucionals, a banda de penjar cartells informatius que s'estan col·locant als parcs, per ajudar les famílies a fer un ús responsable d'aquestes àrees. En els cartells, la ciutadania pot trobar també un codi QR que es pot escanejar amb el telèfon mòbil per accedir a tota la informació d'interès relacionada amb la prevenció del coronavirus i que s'anirà actualitzant. A aquestes accions s'hi sumarà la tasca d'acompanyament que farà personal voluntari de Creu Roja que visitarà aquestes zones verdes per assessorar els usuaris i usuàries.

El Consistori demana a les famílies que considerin que els parcs infantils són un espai compartit i que cal fer-ne un ús racional per incrementar la seguretat i evitar aglomeracions. Així, demana no accedir als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d'infants en aquell moment, limitar el temps d'ús a un període inferior a l'habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions, i buscar activitats i jocs d'esbarjo alternatius a l'ús dels elements dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.) com ara jugar amb la sorra, a fet i amagar, etc. A més, proposa a les famílies accedir als parcs infantils més propers al seu domicili o centre escolar.

Des de l'Ajuntament es detalla que cal que els infants practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d'accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús; que mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d'altres grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments; que facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys; i que evitin menjar i beure en l'espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l'espai de joc).

També es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones; així com relacionar-se, en la mesura del possible, només amb persones amb les quals es comparteixi un grup de convivència estable. A més, es demana no fer ús dels bancs a l'interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l'espai.