Catalunya es troba en una situació lleugerament millor que la setmana passada.

Argimon demana limitar la mobilitat territorial amb Madrid 

29.09.2020 | 21:15

El secretari català de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va fer ahir, dimarts, una crida a què, de forma urgent i immediata, es prenguin decisions per reduir la mobilitat territorial amb Madrid, a causa de la situació epidemiològica per la Covid-19 que la capital espanyola presenta des de fa dies. Argimon va afirmar: "Cal prendre decisions, sí. Cal prendre decisions. Estem marejant la perdiu fa una setmana llarga". "No dic que es paralitzi l'AVE o el pont aeri. Però, home, reduir-lo sí (...) No demano reduir la mobilitat al 100%, però alguna cosa caldrà fer", va afegir, abans de recordar el sistema radial espanyol, en què Madrid actua com a node rellevant de comunicacions.

En concret, a més de la incidència acumulada a Madrid, Argimon es va referir al nou protocol d'actuació davant l'aparició de casos amb coronavirus a centres educatius d'aquesta comunitat autònoma, que descarta fer PCR a contactes estrets asimptomàtics. Una decisió, va defensar, que indica que Madrid es troba ja en un estadi de "mitigació franca" del virus, situació que ja es va donar entre els mesos de març i abril, quan es va optar precisament per una reducció de la mobilitat.

"El que passi en altres territoris ens ha d'importar", va subratllar Argimon. "El virus circula a Espanya, a Europa i a Madrid i com que Catalunya no és una illa, si circula i no es fa res a Madrid, tots tindrem un problema", va afegir el secretari de Salut Pública, que en tot moment va dir fer aquesta valoració des d'un punt de vista "tècnic" i no "polític".

Argimon es va expressar així durant una de les habituals rodes de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya per la Covid-19, que actualment es troba en una situació lleugerament millor que la setmana passada. Argimon va explicar que en els darrers dies, pel que fa a la corba del risc de rebrot, ha experimentat oscil·lacions abruptes, amb ascensos i descensos consecutius. En aquest sentit, les dades pronostiquen que aquestes oscil·lacions seran la tendència en els pròxims dies i setmanes. "Sobretot, cal que la corba baixi, però en tot cas que no pugi més del que ho ha fet darrerament", va dir.