El darrer ple presencial es va celebrar el passat mes de juny.

El ple telemàtic falla però no es planteja tornar al presencial

25.09.2020 | 21:13

La tecnologia va frustrar ahir la celebració del ple municipal del mes de setembre, que es va haver d'ajornar fins dimarts que ve. La sessió era de caràcter telemàtic, amb els regidors i personal administratiu intervenint des de llocs remots, un format que ha estat habitual en la pandèmia (excepte al juny, que va ser presencial, amb mascaretes) i que no havia presentat majors problemes. No obstant això, ahir la tècnica va jugar una mala passada. La veu d'un dels participants, quan intervenia, reverberava en tota la plataforma i era pràcticament inintel·ligible per a la resta. Això es va detectar en les proves prèvies a l'obertura de la sessió.

I no es va poder solucionar, malgrat els abnegats intents dels tècnics durant una hora i mitja, aproximadament. La reunió, que anava a ser retransmesa pel canal de YouTube de l'Ajuntament, havia de començar a les 9.30. Minuts abans de les onze, i vist que el problema no se solucionava, la junta de portaveus va decidir ajornar-lo fins dimarts que ve a les 15.30. "A escala interna no hi ha hagut cap errada, va comentar Ona Martínez, regidora de Tecnologia. No hi ha hagut cap deficiència en la xarxa de l'Ajuntament, ni del programa Team ni en l'emissió de YouTube que realitza Canal Terrassa. El problema s'ha detectat en alguns dels regidors o regidores que estaven connectades amb els seus propis mitjans. I en aquests casos, com estan amb els seus propis mitjans, és més difícil de detectar i solucionar. Com el problema persistia, s'ha decidit posposar la sessió".

El format continuarà
Martínez diu que es va tractar d'un "problema puntual, que pot passar, la tecnologia té aquests imprevistos" i que, en cap cas, posa en dubte el format "Les reunions les continuarem fent telemàticament fins que no canviï la normativa i sigui millor la situació de la pandèmia", va assegurar aquesta regidora. Algunes fonts expliquen que la veu que reverberava era la de Montserrat Trullàs, de Junts per Terrassa. Precisament, el primer punt de l'ordre del dia era la seva presa de possessió del càrrec de regidora en substitució de Miquel Sàmper, que va renunciar en ser nomenat nou conseller d'Interior. Alfredo Vega, portaveu del PSC en el ple, va explicar que la veu de Trullàs "s'escoltava com duplicada, encara que això no vol dir que el problema tècnic ho estigués ocasionant ella. Era una qüestió menor, que afectava una sola persona, però la junta de portaveus ha determinat l'ajornament del ple". Vega diu que el PSC està en la línia de recuperar els plens presencials "sempre que es puguin respectar les mesures de salut i seguretat. Estem en aquesta línia i veurem que el que es pot fer o no".

El portaveu socialista reconeix que la sala de plens de l'Ajuntament té un "espai reduït (per a preservar les distàncies de seguretat)" però remarca que també es poden mirar altres alternatives" També va assenyalar que evidentment la reducció a deu, a causa de la Covid, del màxim nombre de persones que es poden reunir també condiciona tornar als plens presencials. "El debat gana molt en directe en els plens presencials, hi ha molta més interacció; el debat a través de les pantalles perd molts matisos", afegeix. El portaveu del PSC va manifestar que episodis com el d'ahir, que van acabar amb la suspensió del ple telemàtic, no són "gens positius perquè desmoralitzen a la ciutadania que vol seguir-ho. Crec que el ple, que és la reunió mensual més important de la ciutat, hem d'intentar entre tots que sigui el més atractiu possible".