Un dels murals publicitaris es troba a la carretera de Matadepera, al sector de Can Tusell.

Una empresa barreja publicitat i art de carrer en façanes de Terrassa

25.09.2020 | 21:13

És una mixtura cridanera de publicitat i art, o de publicitat amb art com a reclam. Miri com es miri, molts ho han mirat en les últimes setmanes. Sí, ha cridat l'atenció. Alpha Publicitat Exterior ha elaborat uns murals de grans dimensions, amb estètica modernista, en façanes de tres punts de Terrassa.

Un és una mitgera a la carretera de Matadepera (Can Tusell) i les altres dues façanes estan situades, respectivament, a la cantonada de la carretera de Montcada amb el carrer del Germà Joaquim i a la confluència de la mateixa carretera amb el carrer de Ramón y Cajal. Les pintures són obra de TwocanStudio, grup de disseny gràfic i art.

Alpha Publicitat Exterior és una empresa de Terrassa i ha inaugurat el seu projecte a la seva ciutat però preveu dur-lo a terme en altres localitats, amb estètiques diverses.

La pràctica, destaca l'empresa, "consisteix a introduir elements artístics en presentar el contingut publicitari, aportant valor estètic a través de la pintura. Es tracta d'una nova manera de contextualitzar la publicitat en el marc urbà". El projecte, afegeix, "aconsegueix rehabilitar i recuperar espais de la ciutat". El municipi se'n beneficia. També les marques. "Els anunciants guanyen visibilitat, donada la ubicació i dimensió de les façanes i, especialment, pel factor atractiu de la pintura en la qual s'emmarca el contingut publicitari", conclou.