La consellera Alba Vergés ofereix gel hidroalcohòlic al tinent d'alcalde Isaac Albert.

3.760 testos serològics per a professionals vulnerables 

25.09.2020 | 21:13

En una acció impulsada de manera conjunta entre l'Ajuntament de Terrassa, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), s'oferirà la possibilitat de realitzar testos per conèixer l'estat serològic amb relació al virus de la Sars-Cov-2 a persones que estan en contacte amb joves o amb aquelles amb major vulnerabilitat pel que fa a la infecció del virus. A partir de dimarts s'habilitarà un espai a la zona d'aparcament de l'Hospital de Terrassa per fer 3.760 testos serològics a col·lectius determinats de la ciutat, que per la seva condició o pel desenvolupament de la seva activitat, poden ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19.

Així, entrenadors i entrenadores, monitors i monitores esportius i de lleure; educadors i educadores, monitors i monitores, i personal de suport dels centres especial de treball i entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses; així com el personal del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de la ciutat, podran sotmetre's a la prova. El sistema per poder accedir-hi serà mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, després de la carta informativa que rebran aquestes entitats i associacions amb la informació pertinent.

Els testos consisteixen en la determinació de la IgG i la IgM, a partir d'una gota de sang, que s'obté de forma senzilla i no invasiva. Els indicadors obtinguts serveixen per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i, per tant, ha generat anticossos (IgG), o si pot estar en una fase activa de la infecció (IgM). "Aquesta informació serà de gran utilitat tant per conèixer les persones que poden haver generat anticossos com, sobretot per detectar possibles casos d'infecció asimptomàtics i que poden suposar una dispersió del virus entre la comunitat", expliquen des de l'Ajuntament.

Deu minuts
En funció del resultat del test serològic, que s'obtindrà en deu minuts, els mateixos professionals sanitaris del CST determinaran la necessitat de realitzar una prova PCR en el mateix moment per confirmar el resultat.

La campanya s'ha pogut organitzar gràcies a la donació dels 3.760 tests serològics donats a l'Ajuntament de Terrassa per part de l'empresa Hands Biomed-Skymedic. L'Hospital de Terrassa habilitarà el dispositiu perquè aquestes proves es puguin realitzar fora del centre sanitari i així no interferir en l'activitat diària del centre. Voluntaris de Creu Roja ajudaran a gestionar tot el dispositiu.

Aquesta i altres qüestions van ser tractades ahir, divendres, en la reunió que van mantenir l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la Consellera de Salut, Alba Vergés. A la trobada també es van tractar altres temes com la campanya de vacunació contra la grip. Enguany, tal com s'havia sol·licitat, es treballarà perquè es pugui fer fora dels CAP's de la ciutat, per evitar aglomeracions de persones als centres assistencials, com a mesura també contra la Covid-19. En aquest sentit, l'alcalde ha posat a disposició del Departament, així com dels operadors sanitaris de la ciutat, centres cívics i equipaments municipals, per a poder realitzar aquesta campanya.

Noticias relacionadas