Marc Armengol i Alfredo Vega, ahir, durant la seva intervenció a l'Ajuntament.

El PSC critica l'aportació municipal per la nova escola Sala Badrinas

23.09.2020 | 20:25

El grup municipal socialista defensa la "urgent necessitat" de construir la nova seu de l'Institut-escola Sala i Badrinas, que fa 9 anys que funciona en barracons, però critica que ara l'Ajuntament hagi de pagar el 25% del pressupost (més de 2,2 milions d'euros) d'aquest projecte, quan "la competència és del departament d'Educació". El portaveu socialista Alfredo Vega, que va criticar el retard que ha experimentat aquest projecte ("no entenem com s'ha trigat tant"), va dir que no és de rebut que "s'hagi de pagar aquest 25% quant hi ha tantes necessitats a la ciutat". Vega, que va comparèixer ahir per comentar els punts del ple municipal previst per divendres, va recordar que, precisament, el departament d'Educació "té un deute amb la ciutat d'ençà que en 2012 va deixar de subvencionar les escoles bressol".

Entre altres assumptes, els socialistes portaran al ple una proposta de resolució per a dinamitzar el sector de l'hostaleria de Ca N'Anglada i una altra, més genèric, per abordar la problemàtica d'aquest barri de forma integral i amb la participació d'una representació de totes les parts implicades. En aquest sentit, Vega va criticar que l'alcalde va excloure l'oposició i veïns en una recent visita dels representants del Síndic a Ca n'Anglada. El PSC també presentarà una declaració en matèria d'ocupació d'habitatges per demanar més competències municipals i la creació d'un jutjat especialitzat. A l'acte, que es va celebrar a l'Ajuntament, també va participar el regidor Marc Armengol.

Armengol va comentar que el PSC presentarà al ple una proposta de resolució per ajudar al sector de l'hostaleria de Ca N'Anglada. El PSC pretén que s'estableixi una nova targeta de bonificació nocturna pel pàrquing municipal de l'avinguda de Barcelona (Egarvia) per facilitar l'aparcament en el sector.