Presentació dels nous autobusos híbrids, ahir a la seu de Tmesa.

Tmesa incorpora 5 nous busos híbrids

21.09.2020 | 21:11

L'alcalde, Jordi Ballart, va presentar ahir a la seu de Transports Municipals d'Egara, SA (Tmesa) el cinc nous autobusos híbrids que s'han incorporat a la flota i que substitueixen els més antics. Els nous vehicles han tingut un cost d'1,6 milions d'euros i es pagaran mitjançant leasing. Amb la seva incorporació es completa una flota formada per 68 autobusos, 21 dels quals són híbrids, gairebé un terç del total, menys contaminants, menys sorollosos i més respectuosos amb el medi ambient.

La incorporació dels cinc nous cotxes forma part del procés de renovació de vehicles del servei, operació que es remunta a l'any 2017, quan es van presentar els primers vehicles d'aquesta tecnologia. En aquest sentit, l'alcalde va anunciar ahir que la previsió és que l'any vinent arribin sis vehicles més de tecnologia híbrida i s'incorporin a la flota.

Sobre els cinc nous autobusos híbrids, Ballart va afirmar que evidencien "la nostra aposta per la mobilitat sostenible" i va afegir que els nous vehicles "són més confortables i agradables per a l'usuari".

A la presentació també van ser-hi la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, qui va agrair a Tmesa la seva adaptació a la nova realitat imposada per la Covid-19, i el gerent de l'empresa, Rafael Cortés, qui va destacar que amb la incorporació dels nous busos de tecnologia híbrida s'aconseguirà un estalvi del 4% tant en combustible com en emissions.

Els vehicles presentats ahir a la seu de Tmesa són de la marca Volvo, totalment equipats, de dotze metres de llarg i una capacitat màxima per a un centenar de passatgers. El seu cost total ha estat d'1.675.000 euros.