A l'UCI dels hospitals de Terrassa hi ha nou ingressats per la Covid-19.
A la darrera setmana

Terrassa detecta una mitjana de 35 nous positius diaris la darrera setmana

21.09.2020 | 21:11

La mitja de nous positius detectats a la ciutat de Terrassa se situa en 35 la darrera setmana, després que dimecres, dijous i divendres es confirmessin 34, 31 i 35 contagis mitjançant prova PCR.

Als hospitals, però, continua fluctuant la xifra d'ingressos en planta i a l'UCI. Aquesta és una de les dades la dada més transcendents, donat que un dels objectius del sistema públic de salut és no tornar a saturar els serveis sanitaris.

Al Consorci Sanitari de Terrassa, l'Hospital de Terrassa atenia ahir dilluns 25 persones a planta, dues més que divendres, i cinc pacients a l'UCI, un més que divendres, però en la línia dels darrers dies. Pel que fa a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, puja de 3 a 4 el nombre d'ingressos a l'UCI i de 24 a 30 els pacients atesos en planta.

nivell alt

Els indicadors de la pandèmia apunten una certa contenció a final de la darrera setmana. Tot i que continua en un nivell alt, l'índex de risc ha disminuït significativament fins a situar-se en 209. La velocitat de reproducció del virus, l'Rho a set dies, també va a la baixa i se situa al 0'82.

Per la seva part, el risc de rebrot del coronavirus (EPG) a Catalunya es va situae ahir en 168,08, sis punts més que diumenge, mentre que la velocitat de transmissió de la Covid (Rt) ha pujat a un -cada infectat contagia de mitjana una persona-, i s'han comunicat onze nous morts.

Segons les dades facilitades avui pel Departament de Salut, aquest dilluns hi ha 788 hospitalitzats, 34 més que ahir, dels quals 134 estan a l'UCI, deu més que ahir.

Aquest empitjorament de les dades epidemiològiques coincideix amb que es compleix la primera setmana de curs escolar i també de la tornada a l'activitat laboral després del pont de la Diada, un repunt que els epidemiòlegs ja esperaven.