Escola Nova-Electra, una de les més noves de la xarxa pública.
La crisi del Coronavirus

Més casos de covid a les escoles

17.09.2020 | 21:12

La xarxa de centres escolars van sumar ahir nous casos positius de la covid. Es van confirmar dos resultat favorables de PCR a Salesians i a l'Escola Nova Electra. A Salesians ha quedat confinat un grup de 4t d'ESO, mentre que la Nova Electra ha afectat un grup de 6è de primària.

La conselleria d'Educació havia informat, cap al migdia, d'un cas també a l'Escola Andersen però la direcció d'aquest centre va dir que no hi havia cap i que, segurament, era un error. Els casos de Salesians i la Nova Electra s'afegeix al de Cingle. Per tant, a hores d'ara, hi hauria tres grups escolars aïllats. També ens va arribar que l'Escola Cingle s'havia detectat un segon cas a un grup de 3r d'ESO però no es va poder confirmar ni per part de la direcció del centre ni des de Serveis Territorials d'Educació.

Presentació del curs

A Salesians s'ha donat el mateix fet que a Cingle. L'alumna de 4t d'ESO que ha donat positiu no havia fet classe conjunta amb els seus companys però si va assistir a la presentació del curs que va tenir lloc el dilluns. A l'acte, els alumnes van anar tots amb mascareta i van preservar la distància. Salut ha decidit confinar el grup i que es fessin la prova. En funció dels resultats, el servei d'epidemiologia ha informat al centre que podria valorar la possibilitat que l'habitual quarantena de 14 dies es veiés reduïda.

A punt de complir una setmana d'inici del nou curs, la conselleria d'Educació va informar que ahir hi havia 68 grups confinats. Aquests grups són de totes les etapes i de centres públics, privats i concertats. A la comarca hi ha dos a Rubí, un a l'Escola 25 de Setembre i un segon a l'Acadèmia Ribas. El primer és un centre públic i el segon és de règim privat-concertat. Tots dos són d'infantil i primària.

antoni ubach, fins dilluns

Per altra banda, l'Institut-escola Antoni Ubach va obrir ahir però només amb caràcter intern. El centre inaugurarà el curs el pròxim dilluns, una setmana després del calendari fixat. L'Institut-escola no va poder reprendre el curs perquè l'edifici estava afectat per uns ruscs de vespes asiàtiques. La incidència s'havia comunicat a l'Ajuntament però l'operatiu de retirada dels insectes es va fer el diumenge i no es va poder completar el treball.

L'Antoni Ubach és una de les escoles de Terrassa que s'ha reconvertit en un centre 3-16, des d'infantil fins a l'ESO. L'altra és Sala i Badrinas però aquest segon comparteix dues seus, l'actual en barracons a la carretera de Rubí la nova en aules de l'Escola Auró de Can Palet. Sala i Badrinas va demanar espais alternatius per descongestionar i flexibilitzar el dia a dia. L'Ajuntament va oferir aules de l'Escola Municipal d'Art, de l'Arxiu Municipal i de l'Escola Oficial d'Idiomes al barri de Can Jofresa.