Josep Maria Argimon, secretari català de Salut Pública.
La crisi del Coronavirus

"No estem bé. Hem millorat però en 15 dies podríem empitjorar"

17.09.2020 | 21:12

El secretari català de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dijous que els contagis de la Covid-19 "van una mica millor", tot i que la situació "no està bé" i és probable que a finals de mes els indicadors epidemiològics "empitjorin una mica". En roda de premsa, Argimon ha afirmat que "hi ha molt recorregut de millora" tot i que "estem anant una mica millor", cosa que constata l'índex de risc de rebrot, ara en els 150,91, que manté un descens lent encara que seguit des fa dies.

El cap de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, també ha alertat que en els últims dies, coincidint amb la tornada a l'activitat ordinària de bona part de la població, hi ha hagut "un canvi en les activitats i les interaccions" que és possible que es detecti a nivell epidemiològic en "una o dues setmanes".

Ha dit que ara mateix les comarques gironines són les que presenten pitjors indicadors i que és aquí on la conselleria de Salut està "més a sobre".

Argimon ha estat preguntat sobre si donada la velocitat que ha pres la corba de contagis a la Comunitat de Madrid creu que seria convenient restringir la mobilitat amb la capital de l'Estat, davant el que ha contestat que fer una cosa així "és molt complicat".

Per això, ha recomanat que els que viatgin a Madrid ho facin "amb les màximes precaucions", sobretot "portant bé la mascareta" fins i tot en situacions en què "ens relaxem amb més facilitat".