Els professionals són un dels riscos d'entrada de contagi.

Cribatges als professionals dels centres residencials

16.09.2020 | 21:51

En paral·lel a la flexibilització de les visites i les sortides dels residents ha començat un protocol de cri als professionals dels centres residencials, que es faran de manera periòdica en funció de l'EPG o risc de rebrot de l'Àrea de Gestió Sanitària o el municipi, en el cas de les ciutats grans.

A Terrassa la mesura es tradueix en un cribratge periòdic cada mes. Els treballadors i treballadores de les residències, doncs, s'hauran de sotmetre a una PCR cada trenta dies per detectar positius asimptomàtics.

Quan l'EPG és igual o inferior a 300 en l'Àrea de Gestió Assistencial o en les ciutats grans, Salut considera que no és necessari fer test periòdics.

risc molt alt

Quan el risc de rebrot és superior a 300 i inferior o igual a 500, caldrà fer-los cada trenta dies. A Terrassa el darrer indicador, el corresponent al dia 16 de setembre, situa l'EPG en 309, enfront del 340 de la darrer mesuratge. Seguit aquest criteri, els professionals de les residències s'hauran de fer PCR un cop al mes. A Terrassa l'índex EPG ha baixat, però la ciutat continua en un nivell de risc molt alt.

Quan l'EPG supera els 500, els cribratges dels professionals de les residències és faran cada quinze dies.