Augmenten els ingressos per la Covid a Terrassa i el risc de rebrot continua alt

Augmenten els ingressos per la Covid a Terrassa i el risc de rebrot continua alt

14.09.2020 | 21:01

L'índex L'índex de risc de rebrot continua molt alt a la ciutat de Terrassa, on les darreres dades facilitades per l'Ajuntament situen aquest indicador en 340. La taxa de reproducció també augmenta i abans del cap de setmana era d'1,41, és a dir, cada positiu infecta a més d'una persona.

La situació de la pandèmia a la ciutat no millora i, tot i que no registra puntes de contagi ni brots, les dades dibuixen una tendència a l'alça clara dels ingressos.

L'actualització estadística dels hospitals Mútua Terrassa i Hospital de Terrassa, que inclouen els pacients terrassencs i usuaris procedents de municipis de l'entorn, informaven ahir de 47 persones ingressades en planta per Covid-19. En el cas de l'Hospital de Terrassa el centre té 22 pacients en planta i torna a les xifres de fa una i dues setmanes endarrera.

Pel que fa a Mútua, els ingressos han crescut el darrer cap de setmana, en què l'equipament sanitari ha passat d'atendre entre 11 i 15 pacients en planta les darreres setmanes a 25 positius en l'actualitat.

Els ingressos en UCI no varien i es mantenen en vuit pacients. Els dos centres hospitalaris mantenen nivells similars a les darreres setmanes: 5 pacients en cures intensives a l'Hospital de Terrassa i tres a Mútua Terrassa.

D'altra banda, la xifra de nous contagis detectats cada dia va lleugerament a la baixa. El dia 7 de setembre es van detectar seixanta nous positius, dimecres 9 de setembre 56 i dijous 10 en van ser 46, segons les dades publicades per l'Ajuntament de Terrassa.