Per cada 1.424 menors infectats es genera un sol cas comunitari.

Salut adverteix ja que hi haurà "desajustos" a la tornada a les aules

10.09.2020 | 20:13

El secretari català de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dijous que hi haurà "desajustos" en la tornada a les aules, atès que hauran de conviure mig milió d'alumnes i uns 150.000 docents en una situació, provocada per la crisi de la Covid-19, que és "nova per a tots".

En roda de premsa, Argimon ha promès "treball i més treball" per part del Govern per esmenar tots aquests "desajustos" que puguin produir-se, al mateix temps que ha garantit que per als menors "l'escola és el lloc més segur després de casa "i ha afirmat que els centres educatius seran "l'últim" que es tanqui si la pandèmia va a pitjor.

Així mateix, ha facilitat en dades sobre la incidència del virus en els nens: els menors infectats voregen el miler a la setmana o, dit d'una altra manera, 70 de cada 100.000 menors es contagien cada set dies.

Llegit des d'una altra perspectiva, ha explicat Argimon, això vol dir que a aquesta hora per cada 1.424 menors infectats es genera un sol cas comunitari. El secretari de Salut Pública ha destacat així mateix la diferent incidència que té el virus en els menors segons el territori en el qual habiten.

A Catalunya els casos registrats entre menors la setmana passada van ser 958: d'ells, a les Terres de l'Ebre només se'n van detectar 4 i a l'Alt Pirineu 6, mentre que al Camp de Tarragona 94, a l'Àrea Metropolitana Nord 265 i a l'Àrea Metropolitana Sud 203.

"Hi haurà desajustos, no ho amago", ha volgut deixar clar Argimon, qui d'altra banda ha afirmat que els sistemes educatiu i sanitari estan "preparats" i s'ha mostrat convençut que la situació s'aconseguirà tirar endavant tot i que "costi molt".

El cap de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha reconegut al seu torn que estava "molt preocupat" per si hi havia un fort augment de contagis després de la tornada de les vacances -que s'ha situat sobre l'1 de setembre- i ha remarcat en aquest sentit la "molt bona notícia" que és que això no hagi succeït.

Ha demanat així a la ciutadania que segueixi usant les mesures individuals de protecció més oportunes.