Els consellers Miquel Sàmper i Ramon Tremosa amb el president Torra a la sortida de l'Executiu.

Primer Consell Executiu de Miquel Sàmper com a conseller

08.09.2020 | 19:54

El terrassenc Miquel Sàmper va participar ahir a la primera reunió del Consell Executiu després de la remodelació de govern que ha culminat amb la seva incorporació a la conselleria d'Interior, en substitució de Miquel Buch, l'entrada de Ramon Tremosa a la conselleria d'Empresa i Coneixement, de la que ha sortit Àngels Chacón, i la de Àngels Ponsa a Cultura, donant relleu a Mariàngela Vilallonga.

En la primera jornada com a conseller, Sàmper ha renovat el seu equip més proper. La fins ara directora de l'Agència Catalana de Consum, Beth Abad, que va ser sotsdirectora de l'Escola de Policia de Catalunya, substituirà Brauli Duart com a secretària general de la conselleria d'Interior. Sàmper va comunicar personalment a Brauli el seu cesament en la primera trobada amb alt càrrec a la conselleria.

El Govern va formalitzar ahir el nomenament de Beth Abad, llicenciada en Dret administratiu i processal, com a nova secretària general d'Interior. Nascuda a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) el 1962, ha estat cap de secció i de servei de Formació de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, sotsdirectora general de l'Escola de Policia, cap de gabinet del Departament de Treball i sotsdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

En la novena legislatura, va ser diputada al Parlament de Catalunya per CiU, on va exercir com a membre de la comissió d'Interior, de Justícia i de Relacions Exteriors.

El 2013, va ser nomenada directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), dedicada a promoure la reinserció dels presos i, posteriorment, entre el gener del 2016 i el maig del 2018, va ser senadora designada pel Parlament (en representació del PDeCAT).

Militant de CDC des del 1992, ha ocupat diversos càrrecs en l'extinta formació, l'últim d'ells, el 2014, presidenta de l'Agrupació de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

mantenir Pere Ferrer als Mossos

La destitució de Buch al capdavant d'Interior també ha comportat que el que va ser el seu cap de premsa, Joan Maria Piqué, deixi el seu lloc i s'incorpori des d'aquest dimarts a l'equip del nou conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. Per contra, segons les fonts, la intenció de Miquel Sàmper és mantenir en el seu càrrec el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer. Sàmper també ha recuperat com a nova directora de serveis de la conselleria Raquel Sistaré, fins ara responsable de coordinació de plans d'actuació de la secretaria d'administració i funció pública del Departament de Polítiques Digitals.

L'executiu va aprovar també a la reunió d'ahir ahir el relleu del número dos d'Empresa. Jordi Cabrafiga serà el nou secretari general d'Empresa i Coneixement en substitució de l'exalcaldessa de Figueres Marta Felip.