Llar d'Infants Virolai. Aquesta escola històrica s'ha vist afectada per la Covid 19 i ha hagut de tancar.

Set de cada 10 llars d'infants privades demanen ajuda urgent

04.09.2020 | 20:29

La crisi sanitària per la Covid 19 ha afectat amb duresa el sector de les llars d'infants privades i hi ha centres que han hagut de tancar arreu de Catalunya. Terrassa, una ciutat amb molta tradició i oferta d'aquest servei, també s'ha vist perjudicada. De moment, hi ha quatre llars d'infants que han finalitzat la seva activitat. Són Bambi, Snoppy, Quitxalla i Virolai. La primera ja va anunciar el curs passat que tancaria i les altres tres ho van comunicar després d'esclatar la pandèmia i sospesar que era difícil remuntar.

El sector, però, vol tirar endavant i ha fet una nova crida als governs i als polítics. La patronal, que pren el nom de l'Associació Catalana de Llar d'Infants, alerta que el 70% de les escoles necessitaran liquidat en un període màxim de tres mesos per seguir funcionant. L'entitat és una patronal que agrupa més de 500 escoles d'educació infantil privades, on treballen uns 6.000 professionals i s'eduquen uns 30 mil nens i nenes.

L'associació va dur a terme una enquesta entre els seus centres, i el 70% dels responsables va afirmar que les despeses per poder adaptar-se a la situació actual i el dèficit acumulat des de fa sis mesos els col·loquen en una situació econòmica "complicada".

Els centres, que han afirmat que malgrat que les dificultats obriran les portes aquesta setmana, han assenyalat que per adaptar-se a la Covid 19 han pres mesures com adaptar els filtres dels aires condicionants i comprar mascaretes, guants i desinfectant, entre altres mesures. En aquest sentit, la portaveu de l'Associació Catalana de Llars d'Infants, Mireia Català, ha denunciat el "tracte diferent que hem rebut per part de la majoria dels ajuntaments, que han destinat ajudes directes a les llars d'infants públiques per a la compra d'EPI, mascaretes, guants, gels o test PCR".

A més, a aquestes despeses Català ha afegit les acumulades durant els mesos de tancament i durant el període en què es van obrir les escoles amb ràtios reduïdes. Amb tot, l'associació ha valorat en positiu, malgrat insuficient, la convocatòria per part d'Educació de subvencions per pal·liar els efectes de la Covid 19.