Una professional de la salut atén a un pacient malalt de Covid a MútuaTerrassa.

Hi ha 32 persones ingressades a Terrassa per Covid i 8 a l'UCI

04.09.2020 | 20:29

L'actualització de les dades relacionades amb la Covid19 a la ciutat de Terrassa revelen que la propagació del virus augmenta. Les xifres oficials fetes públiques pels dos hospitals de la ciutat informen que hi ha set persones més ingressades en planta i la xifra de pacients a l'UCI s'ha doblat en un dia, passant de 4 a 8 persones.

Ahir divendres a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa i a l'Hospital de Terrassa hi havia 32 persones ingressades amb Covid-19, enfront de les 25 del dia 3 de setembre. La xifra de pacients a cures intensives ha augmentat de 4, dijous, a 8 malalts ahir divendres.

Les dades corresponen a tots els pacients tractats als hospitals, que atenen població terrassenca i persones procedents d'altres muncipis com Rubí o Sant Cugat.

43 casos en les últimes hores

L'Ajuntament de Terrassa informava ahir de la situació epidemiològica a la ciutat i confirmava que l'índex de risc ha augmentat de manera important a la ciutat, que passa de 192 a 211. Això implica que Terrassa passa a la franja de risc molt alt de contagi.

Pel que fa a la taxa de reproducció a set dies també s'ha incrementat. Ha passat de 1'05 a 1'11.

La darrera dada de nous contagis facilitada per la Conselleria de Salut xifra en 43 els nous contagis detectats a la ciutat de Terrassa a les darreres hores.

Pel que fa a les morts per la pandèmia, la xifra actualitzada a 2 de

setembre situa en 296 les persones de Terrassa que han perdut la vida víctimes de la infecció per Covid des que es van detectar els primers casos a la ciutat, a la darrera primavera.

Les dades de defuncions a la ciutat facilitades pels tres tanatoris (Funerària de Terrassa, Àltima i Rambla) inclouen les 175 persones procedents d'altres poblacions i que han perdut la vida a la ciutat víctimes de la Covid. En total, l'acumulat de defuncions per Covid registrades a Terrassa és de 471 persones.

L'increment de casos torna a situar a Terrassa en la franja de risc molt alt de contagi