Arxiu.

L'homenatge oficial pels fets del 4 de setembre serà virtual

03.09.2020 | 20:46

No hi haurà marxa de torxes, com se sabia, ni commemoració institucional tradicional del 4 de setembre. L'Ajuntament ha decidit fer una commemoració simbòlica, sense actes presencials, tenint en compte les restriccions sanitàries per lluitar contra la pandèmia del Covid-19. El Consistori publicarà un manifest a la web municipal i a les xarxes socials.

L'ofrena floral de la Diada de Catalunya, un acte que sempre es fa a la plaça de l'Onze de Setembre (Vallparadís), també tindrà enguany un format diferent, encara que no ha transcendit encara quin serà. Tindrà, segons el govern municipal, "un format més simbòlic", amb l'objectiu d'evitar aglomeracions de persones "i emmarcat dintre de l'estratègia imprescindible" per aturar la pandèmia del coronavirus "i reduir al màxim les possibilitats de contagis".

Pel que fa al 4 de setembre, avui, el Consistori va recordar ahir els fets que any rere any es commemoren a Terrassa. Són "els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V, comandades pel general Feliciano Bracamonte, van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l'interior del Convent del Sant Francesc, de l'ordre dels frares recol·lectes".

L'acte commemoratiu "serveix per homenatjar a tots els vilatants i vilatanes de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats".

Esquerra Republicana també farà un recordatori diferent, al menys quant al nombre de persones que podran participar en la convocatòria.

Cada any, Esquerra fa una ofrena floral davant la Casa del Poble, al carrer Cremat, com a forma d'homenatge a les persones que defensaren Terrassa. Com a màxim, enguany es permet la concentració de deu persones, Els discursos seran a càrrec de Xènia Albà, presidenta d'Esquerra Republicana a Terrassa, i de Mercè Espasa, portaveu de Jovent Republicà.