L'investigador diu que obrir ara les escoles "és un risc altíssim".
La crisi del coronavirus

L'investigador Àlex Arenas creu que és "perillós" obrir ara les escoles

03.09.2020 | 11:12

El catedràtic d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona (Tarragonès), Àlex Arenas, ha avisat aquest dijous que, al seu parer, ara és "molt perillós" que els alumnes tornin a les aules, donada la situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Arenas ha assenyalat que "perquè puguin obrir les escoles s'han de donar, en aquest ordre, tres condicions".

Segons ha relatat, aquestes són: que la "incidència poblacional" de virus estigui sota control, que hi hagi suficient "capacitat de testat i rastreig" i que les aules i l'entorn escolar estiguin "adequats" a les actuals circumstàncies.

Les altes xifres de risc de rebrot i d'incidència fan molt arriscat el retorn a les escoles, que segons el físic Àlex Arenas, amb els càlculs actuals, podria provocar el confinament de 27.000 famílies.

Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Virgili, adverteix que la taxa d'incidència entre els menors és gairebé la mateixa que la dels adults i considera que l'estudi de l'Hospital Vall d'Hebron que rebaixava el risc entre els alumnes només ofereix resultats preliminars.