Dotacions policials a les portes de la nau ocupada que va ser desallotjada i tancada el dimarts al carrer d'Apol·lo.

Desallotjen i tanquen la nau de les festes

28.08.2020 | 20:26

La cita era a Terrassa, com altres vegades. Un avisava un altre, un tercer penjava el reclam a les xarxes socials i aquest circuit de comunicació era suficient, més que suficient, per assegurar la presència de molts individus en la "rave", la festa il·legal que omplia una nau del carrer d'Apol·lo, al polígon industrial de Can Parellada. Era una nau en desús. En desús industrial, s'entén, perquè uns "okupes" sí li havien donat un ús particular en els últims mesos. La Policia Municipal va entrar en l'immoble el dimarts. El va desallotjar i el va tancar. L'Ajuntament destaca que suposava un risc per als seus habitants i la possibilitat de contagis de coronavirus no ha fet sinó agreujar la situació.

Els primers agents van arribar al carrer d'Apol·lo a les nou del matí. Els últims van marxar a les quatre de la tarda. Els Mossos d'Esquadra van participar en l'operatiu que va desallotjar el dimarts una nau on, segons el Consistori, "s'havia detectat l'organització de festes il·legals en què s'aglomeraven moltes persones procedents de diferents parts de Catalunya, convocades a través de les xarxes socials". S'hi van presentar set guàrdies municipals i quatre mossos.

L'ordre oficial la va donar la tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, en una resolució en què s'argumenta la necessitat de l'actuació perquè l'immoble "no admet l'ús generalitzat com a habitatge" i perquè la manca de les instal·lacions de seguretat contra incendis suposava un alt risc. L'ús de la nau era Indegut i la situació s'havia agreujat "per la situació d'emergència sanitària" degut al Covid-19. Per últim, la regidora assenyalava que la manipulació de la instal·lació elèctrica podia produir un perill "per la integritat de les persones i dels béns de la zona".

El regidor de Via Pública, Policia Municipal, Protecció Civil i Seguretat, Xavier Fernández Rivero, també va ser present en el dispositiu, que va comptar amb el treball d'operaris del servei municipal de Gestió de l'Espai Públic. Ells van ser els encarregats de segellar les portes de la nau.

La policia va identificar quatre individus que presumptament habitaven a l'immoble i se'ls va instar a desallotjar la nau. Els identificats no van oposar cap mena de resistència, però van demanar un marge de temps per poder retirar els seus estris personals. L'Ajuntament els va dir que tenien temps fins a les quatre de la tarda.

actuació anterior

Uns agents es van quedar a la zona custodiant la nau i supervisant el desallotjament efectiu. I a les quatre de la tarda, com estava previst, es va tancar l'edifici amb un cadenat. El dimecres al matí, treballadors municipals van soldar les entrades a la nau.

El diumenge 16 d'agost la Policia Municipal va muntar un operatiu perquè tenia informació d'una "rave", una festa il·legal, convocada en una nau del carrer d'Apol·lo. Els agents, en aquesta ocasió, es van limitar a aturar vehicles que sortien d'allà, d'un edifici ja sense ús industrial. Tots els conductors aturats van donar positiu, però no d'alcohol: havien consumit altres drogues, segons els resultats de les proves de detecció. Un dels identificats, a més, va ser denunciat per possessió de substàncies estupefaents; la resta no portaven més drogues que les que duien a dins del cos. Un altre conductor va acabar imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit: havia perdut la vigència del seu carnet de conduir i no havia fet el curs de sensibilització i reeducació viària.

punt d'atracció

Amb el desallotjament i el tancament de la nau, la policia considera anul·lat aquest focus d'ocupació que havia esdevingut també una mena de discoteca il·legal, un punt d'atracció per a visitants d'altres ciutats àvids de música, de ball sense fre i d'altres coses

El govern municipal anuncia més accions semblants a la del dimarts al carrer d'Apol·lo. "Aquesta és la primera d'un seguit d'actuacions que l'Ajuntament ha iniciat per evitar les aglomeracions i la celebració de festes il·legals a la ciutat", diu el govern local en parlar d'unes intervencions "encaminades a garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes i frenar l'augment de contagis per Covid-19 a la ciutat".