La cara destrossada a cops de martell i ganivetades

28.08.2020 | 20:26

Va ser per gelosia. Per gelosia va acudir a aquell habitatge que ell mateix havia habitat i per gelosia va voler matar a l'home que vivia allà. Va ser per gelosia i de matinada. Va agafar un martell i un ganivet i amb aquestes armes va destrossar la cara de la víctima. I li va apunyalar l'estómac. La fiscal acusa l'imputat d'intent d'homicidi i reclama una pena de nou anys i onze mesos de presó. I que pagui 33.950 euros al ferit, a l'home que es va salvar de la mort aquella nit però que sofreix seqüeles en forma de cicatrius i alteracions en el pàncrees.

L'acusat havia compartit aquell pis de Terrassa amb la seva exparella. Trencada la relació, el 6 d'abril del 2019, a l'1.20 de la matinada, va tornar al domicili. Allà es trobava la víctima, un altre home.

Va voler matar-lo, segons la fiscal. Mogut per la gelosia, va atacar l'home per a arrabassar-li la vida a martellades i ganivetades. Li va propinar cops al cap amb l'eina, una successió d'impactes, mentre amb el ganivet li assestava punyalades en la cara i l'abdomen, brollava la sang, rajaven els crits.

L'atacat estava malferit. Tenia talls en la cara, en el front, la galta dreta, el pòmul esquerre, tenia un traumatisme cràneofacial amb ferides contuses i hematomes en els ulls, tenia el nas trencat, i fracturat el maxil·lar dret. Va sofrir un pneumotòrax i presentava una ferida penetrant en la paret anterior de l'abdomen que li va afectar la paret anterior i la posterior de l'estómac, al pàncrees i a la melsa. Això indicava l'informe forense inclòs pel Ministeri Fiscal en el seu escrit.

cicatrius

L'agredit va ser operat d'urgència i va tardar a curar 53 dies, 25 d'ells d'ingrés hospitalari. Li van extirpar la melsa i va veure alterades les funcions del pàncrees. Això, sense comptar les quinze cicatrius que marquen la seva pell des de llavors.

L'atacant va ser detingut immediatament pels Mossos d'Esquadra i l'endemà passat de la brutal agressió va passar a disposició judicial. Va sortir del Palau de Justícia de Terrassa directe a la presó. El jutjat d'instrucció número 4 va acordar la presó provisional i sense fiança.

El sumari va ser tramitat en el mateix òrgan judicial i fa uns mesos, al maig, la fiscal va formular l'escrit d'acusació contra un individu que ja comptava amb antecedents penals. Per a l'acusació pública, el processat és culpable d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i ha de ser castigat a nou anys i onze mesos de presó, i a pagar 33.950 euros d'indemnització a la víctima: 30.000 per les seqüeles i 3.950 per les lesions. I no podrà acostar-se a l'agredit (a menys de mil metres) per un període que excedeixi en deu anys a la pena de presó imposada. La secció novena de l'Audiència Provincial de Barcelona té previst jutjar al processat a partir del pròxim dijous.