Cables al terra i fanals i pals tombats a l'avinguda de Béjar, poc després de l'incident.

Un camió arrossega cables, pals i fanals al polígon Nord

28.08.2020 | 20:26

Un camió es va endur per davant ahir centenars de metres de cables, fanals i pals de la llum. Un dels pals va caure sobre un vehicle i una dona estava dins. No va resultar ferida, segons les primeres informacions. El desastre es va viure ahir al matí al polígon industrial Nord.

Era un camió de grans dimensions, tipus tràiler. A les nou del matí, el vehicle transitava per l'avinguda de Béjar en sentit carretera de Matadepera. Segons un testimoni de la trencadissa, el camió es disposava a girar a la dreta, per a prendre el carrer de Provença i endinsar-se en el polígon industrial, quan va topar amb el cablejat i tota l'estructura de línies i pals va començar a esfondrar-se com un castell de naips. El tràiler va arrossegar un cable, va caure un pal, després un fanal i un altre pal, i més cables es van despenjar en successió d'estrèpits.

Un home inflava una roda del seu vehicle dins del recinte en el qual se situen una gasolinera i un tren de rentat. Una dona estava dins de l'automòbil. I de sobte, cauen cables i un fanal es desploma sobre el cotxe. La dona, angoixada, sembla necessitar ajuda per a sortir del turisme. Un treballador del recinte corre en el seu auxili. Ell mateix s'ha salvat pels pèls, perquè un cable li ha passat al costat del cap. En principi, segons testimonis, la dona no va sofrir lesions, més enllà del sobresalt i l'angoixa.

Van arribar els bombers. El paisatge era semblant al deixat per un vendaval fer, però localitzat en la xarxa de la línia elèctrica i de telefonia. Des de l'avinguda de Béjar es veia un pal caigut, i després un fanal, amb cable pel terra i després un altre pal de fusta partit i un fanal tombat a la cantonada amb el carrer de Provença, on un altre fanal havia estat arrencat i es veia el buit que havia ocupat.

metres i més metres

Les herbes d'un parterre estaven aixafades. Passat el carrer, un cable despenjat obstaculitzava l'accés a un supermercat. Un cartell avisava als clients i els instava a entrar en el local per una altra porta. Metres i més metres de cable en el terra en l'avinguda, cinta de la policia. Es va avisar a companyies de subministrament i la Policia Municipal es va fer càrrec de les gestions pels danys en vehicles. Pel que sembla, més d'un cotxe va ser colpejat per la voràgine de cables i pals.

L'atzagaiada prosseguia. En la següent cantonada, la de l'avinguda de Béjar amb el carrer de la Cerdanya, es veia un altre pal destrossat, amb línies tirades en un recinte comercial. Uns cables reposaven sobre uns pins al pati d'una indústria. El carrer de la Cerdanya estava tallat al trànsit amb cons. I havia cables despenjats a la cantonada amb el carrer de Perpinyà. El tram afectat era d'uns 300 metres.