Platja de Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge.

Un mosso de Terrassa salva una dona que s'ofegava en una platja

26.08.2020 | 19:51

Carles està acostumat a bregar amb situacions desagradables que la vida presenta. No en va, aquest terrassenc és mosso d'esquadra i ha viscut múltiples experiències de disgustos. Al que no està acostumat, i ningú que no disposi d'un rar magnetisme per a la desgràcia ho està, és a topar-se amb esculls com el que va viure el dilluns en una platja de Sant Antoni de Calonge. Allà va salvar una dona de morir ofegada al mar.

Estava Carles, de 53 anys, amb el seu fill, de 9, en l'aigua. I va observar que una dona el mirava de fit a fit. I no parava de mirar-lo. "Al principi em va semblar estrany, però vaig pensar que m'havia confós amb una altra persona", explica el mosso egarenc.

Estaven a uns vint metres de la riba. La banyista porfidiejava en la seva mirada unidireccional al mateix temps que avançava cap a la riba amb lentitud. Amb molta lentitud, amb summa dificultat. Nedava com a càmera lenta. I Carles es va posar alerta, alguna cosa li va dir que allò no anava bé, que la dona segurament no estava bé. I Carles es va posar en moviment també i va sortir a la trobada de la banyista.

En arribar a la seva altura, va corroborar que tenia problemes. "No podia parlar i li sortia aigua de la boca". La va agarrar i la va treure com va poder de l'aigua. En ascendir per una pujada, la víctima es va desplomar.

metges

Ningú més es movia. Ningú semblava reparar en el que passava. El mosso va demanar ajuda a crits a dos joves que van córrer cap a ell. Van ser alertats els socorristes, que no estaven lluny. Carles ja havia col·locat la dona, de 75 anys, en posició lateral en el terra. Ella continuava expulsant aigua. Va arribar un metge que també es trobava passant un dia de platja, i una pediatra de Terrassa en la mateixa tessitura vacacional, i dos metges més que casualment estaven en aquella platja pròxima a Torre Valentina.

El mosso va ajudar a establir un perímetre de seguretat. Va arribar un helicòpter que no va poder aterrar allà mateix però ho va fer a prop. Una ambulància va traslladar a la malalta cap a l'helicòpter, que la va transportar a un hospital.

Carles treu ferro al que va fer el dilluns: "No va ser res de l'altre món". Li han arribat informacions que la víctima va sortir del mal tràngol. "Això és l'important", diu el mosso salvador.