Les proves PCR han augmentat aquesta setmana per controlar el virus.
La crisi del coronavirus

Les restriccions i els cribratges moderen el creixement del virus a Catalunya

27.08.2020 | 12:09

Les restriccions imposades, el major ús de màscares i manteniment de distàncies i els cribratges en els municipis amb més contagis han aconseguit moderar avui el creixement del risc de rebrot de Covid-19 a Catalunya (EPG), que s'ha mantingut en 186,8, gairebé igual que ahir, encara en la franja de risc alt.

A més, s'han diagnosticat 866 nous positius -la setmana passada van ser més de mil diaris-, s'han notificat 13 nous morts i ha disminuït per segon dia consecutiu el nombre d'hospitalitzats a 662 (tres menys que ahir), dels quals 136 són a l'UCI (dos menys).

El departament de Salut confia que l'estratègia dels cribratges massius per anar aïllant les persones, sobretot joves, que estan infectades però són asimptomàtiques i transmeten la Covid sense saber-ho mitigui l'extensió de la pandèmia i per això avui ha iniciat nous cribratges massius en dos barris de Terrassa, en un de Vic, a la Seu d'Urgell i a Alcarràs.

S'afegeixen als que ja està fent a Granollers, les Franqueses, Canovelles, els barris de Collblanc i la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat i al barri de Sant Ildefons de Cornellà (Baix Llobregat).