El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.
La crisi del coronavirus

Trilla: ""No entenc que els jutges facin avaluacions epidemiològiques"

25.08.2020 | 12:34

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha criticat la resolució d'un jutge que ha rebutjat que Salut pugui imposar mesures restrictives a la ciutat de Terrassa perquè considera que les dades epidemiològiques del municipi no ho justifiquen.

El doctor Trilla ha opinat, en una entrevista aquest matí a "El món a RAC 1: "No entenc que els jutges facin avaluacions epidemiològiques. A mi mai se m'acudiria valorar una sentència. El jutge pot demanar opinió a totes les parts i espero que ho hagi fet. Se'm fa difícil que algú no entengui que aquestes mesures van en benefici de tots".

Trilla ha recordat que la letalitat del covid-19 és 10 vegades superior a la grip. "La letalitat del coronavirus ha baixat i ara és de l'1%, i en la grip estacional és d'un 1/1000", ha explicat.

L'epidemiòleg també ha recomanat prendre mesures per evitar que, amb el retorn a les activitats laborals i escolars al setembre, es formin aglomeracions en el transport públic, metro, trens i autobusos. Ha desaconsellat manifestacions multitudinàries com les de la Diada