La Fiscalia se suma a la investigació judicial.

La Fiscalia obre diligències per investigar els fets a la residència

25.08.2020 | 17:17

La Fiscalia Superior de Catalunya també ha obert diligències davant el vídeo vexatori de les dues ex treballadores de la residència Mossèn Homs. Investiga per un delicte contra la integritat moral i un altre contra la intimitat el vídeo difós a les xarxes socials.

Les dues treballadores ja han signat la seva renúncia, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i la Generalitat es personarà en les actuacions judicials que es puguin emprendre al respecte.

El sector de la Generalitat del sindicat CCOO ha condemnat avui dimarts també la vexació de la dona gran a la residència Mossèn Homs de Terrassa i ha traslladat el seu suport a la resta de treballadors de centre.

En un comunicat, el sindicat ha afirmat que aquest "fet aïllat" no ha de suposar "una generalització i estigmatització del col·lectiu de professionals d'assistència a la gent gran".

"Les persones treballadores de la residència de gent gran Mossèn Homs de Terrassa, com en altres serveis essencials, han suplert les deficiències d'un model sociosanitari caduc (...). Tot i les retallades en drets i recursos de l'anterior crisi, han desenvolupat la seva tasca amb un alt grau de professionalitat, ètica i bon tracte cap a les persones que atenen", ha indicat el sindicat.

Des de CCOO consideren que el "rebutjable cas aïllat" que ha tingut lloc en aquesta residència "no ha de posar en dubte l'ètica i la professionalitat de tot el personal" de les residències de gent gran.

El sindicat ha demanat a la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies que "posi tots els mitjans al seu abast perquè les treballadores i els treballadors puguin fer la seva feina amb garanties" i que respecti "els criteris de contractació temporal pactats amb la part social per assolir el bon funcionament d'un servei essencial per a les persones".