La direcció de la residència de Terrassa ha acomiadat les treballadores.

Expedient disciplinari a les dues treballadores de la residència, que han estat acomiadades

25.08.2020 | 12:09

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut obriran una expedient disciplinari a dues treballadores de la residència de gent gran Mossèn Homs de Terrassa per un cas de tracte vexatori. Ara per ara, les dues treballadores ja han estat apartades de les seves funcions.

El cas ha transcendit a través d'un vídeo publicat a les xarxes socials en el qual es veu una cuidadora que ofereix un tracte vexatori a una dona gran prostrada en un llit mentre l'altra treballadora ho enregistra i comenta rient.

La direcció de la residència Mossèn Homs de Terrassa lamenta els fets i ha acomiadat les treballadores.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha activitat el Servei d'Inspecció perquè s'obri un expedient informatiu al respecte.

Així mateix, s'ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i la Generalitat es personarà a les actuacions judicials que es puguin endegar al respecte.

Tots dos departaments i l'Ajuntament de Terrassa actuaran de forma coordinada en aquest cas.

Des del centre ja s'ha contactat amb la família de la persona resident per informar sobre la situació i explicar les accions empreses. També s'ha informat a la resta de familiars dels residents.

Aquests departaments de la Generalitat lamenten els fets, es posen a disposició de la família i refermen el compromís d'actuar davant qualsevol tipus de maltractament a una persona resident a un centre de gent gran.