Aquest és l'únic fàrmac autoritzat contra el coronavirus.
La crisi del coronavirus

Els hospitals catalans tenen existències del medicament remdesivir

24.08.2020 | 15:14

Els hospitals catalans disposen del medicament remdesivir, l'únic fàrmac autoritzat específicament contra la Covid-19, i no han tingut problemes de proveïment d'aquesta substància, segons han explicat a Efe fonts del Departament de Salut.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va informar el passat divendres en un comunicat que les existències de l'antiviral remdesivir "s'esgotarien en les pròximes hores", i per això van mobilitzar els sobrants d'assajos clínics fins que arribi un nou enviament aquesta mateixa setmana.

L'organisme dependent del Ministeri de Sanitat ha informat que en el moment en què es va autoritzar aquest medicament contra la Covid-19, amb la situació epidemiològica de juliol, el laboratori titular va garantir a l'AEMPS una quantitat "suficient" per cobrir les necessitats fins a poder incrementar la seva producció.

No obstant això, davant l'increment de nombre de casos a Espanya, "l'estoc disponible s'esgotarà en les pròximes hores", va advertir divendres l'AEMPS.