El dispositiu que es va instal·lar a la plaça de la Immaculada.

Onze positius detectats els dos primers dies de cribratge a Terrassa

11.08.2020 | 18:39

El dispositiu que es va instal·lar a Terrassa divendres de la setmana passada amb dos àrees sanitàries mòbils a les places de la Cultura i la Immaculada per a fer tests PCR massius, ha detectat onze positius asimptomàtics d'entre les 1.173 proves fetes divendres i dissabte. Així ho ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa oferta aquest dimarts a la tarda per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya. La taxa de positivitat dels tests realitzats és només d'un 0,93%.

Aquestes són les dades de l'acció promoguda pel Departament de Salut de la Generalitat a la nostra ciutat després de detectar un augment de casos les últimes setmanes. Encara falta saber, però, el nombre de tests realitzats dilluns i els positius detectats en les proves d'aquest dia. Salut preveu poder donar aquestes xifres el proper dijous.

A Sabadell, en l'àrea sanitària mòbil instal·lada a finals de la setmana passada es van realitzar 3.099 proves i s'han detectat 57 positius (un 1,8%). A l'àrea sanitària ubicada a Ripollet, es van fer PCRs a 1.359 persones i 11 han donat positiu (0,81%), mentre en la campanya porta a porta a aquest mateix municipi es van realitzar 329 tests i s'han detectat 15 positius (4,3%). L'objectiu de la Generalitat era fer 9.000 PCRs entre els tres municipis vallesans i tot i que només se n'han fet 5.960 (a falta de les xifres de dilluns a Terrassa), des de Salut Pública en fan una valoració positiva.