Josep Rull, fa menys d'un mes al Raval de Montserrat.

La jutge manté en suspens la semillibertat de Josep Rull

11.08.2020 | 17:37

El jutjat de vigilància penitenciària ha acordat mantenir suspès el tercer grau que el Departament de Justícia va concedir a l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, el terrassenc Josep Rull, així com als "Jordis" i als altres quatre exconsellers presos a la presó de Lledoners, a l'espera de resoldre el recurs de la Fiscalia contra la seva classificació. En set actuacions, la titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Barcelona desestima els recursos presentats pels polítics presos a Lledoners i es reafirma en la seva decisió de suspendre'ls cautelarment el règim de semillibertat que la Generalitat els va concedir el passat 14 de juliol.


D'aquesta manera, Rull i els seus companys de presó (Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart) segueixen sense poder sortir de presó en règim obert ni tampoc, de moment, per treballar, en virtut de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Situació diferent és la de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, que segueixen en semillibertat atès que el jutjat de vigilància número 1 de Barcelona, al qual correspon revisar la seva situació, no va fer cas a la Fiscalia i va rebutjar suspendre'ls cautelarment el tercer grau.

Precisament, aquesta disparitat de criteris en el cas de Bassa i Forcadell, a les quals correspon un jutge diferent per estar empresonades a les presons de Puig de les Basses i Wad-Ras, respectivament, és un dels arguments que van esgrimir les defenses per oposar-se a la suspensió del tercer grau en el cas dels set interns de Lledoners. La jutge, però, ha decidit mantenir el seu criteri inicial i la suspensió del règim obert dels set homes a la presó, mentre resol sobre el recurs que la Fiscalia ha presentat contra el tercer grau, una decisió que, avança, adoptarà "els pròxims dies" a causa del "caràcter preferent i urgent" del cas.