JxT demana al govern municipal que abandoni la FEMP

07.08.2020 | 13:34

La Federación de Municipios y Provincias (FEMP) ha aprovat aquesta setmana el document d'Hisenda que permet als ajuntaments emprar el seu superàvit. Els ajuntaments espanyols podran utilitzar els romanents acumulats. Els cediran, però, a l'administració central per tal de constituir un fons que revertirà, durant una dècada, en els diferents municipis.

Des del grup municipal de Junts per Terrassa (JxT) expliquen que "en el ple del proppassat mes de juliol es va aprovar, per unanimitat, una proposta de resolució demanant que els Ajuntaments poguessin disposar de tot el seu superàvit". "Un cop conegut l'acord signat pel Govern de l'Estat i la FEMP, l'Alcalde de Terrassa en una roda de premsa, celebrada el 4 d'agost, lamentava que l'Ajuntament de Terrassa només pogués disposar de 4,3 milions dels seus romanents, que es destinaran al Pla de xoc de la COVID-19, dels 6,5 milions disponibles", diuen.

JxT creu que aquesta és "una decisió injusta que perjudica a la ciutadania de Terrassa" i demana a l'equip de govern municipal que no transfereixi els seus romanents a l'Administració General de l'Estat. A més, proposa a l'executiu que abandoni la FEMP com a senyal de protesta.