Imatge de la carpa instal·lada a Ripollet.

Qui pot fer-se la prova?

06.08.2020 | 13:48

El Departament de Salut instal·larà demà dues àrees sanitàries mòbils a les places de la Immaculada i de la Cultura per a fer tests PCR als ciutadans de les zones dels CAP Rambla i Terrassa Nord.

Quins dies estaran en funcionament?
Divendres 7 d'agost, dissabte 8 d'agost i dilluns 10 d'agost, de 9 a 14h i de 18 a 22h.

A qui van dirigides les proves?
A les persones asimptomàtiques de 15 a 45 anys. La resta de la població que pugui tenir dubtes o presenti símptomes, s'ha d'adreçar al seu CAP. El dispositiu de la plaça de la Cultura s'instal·la per aquelles persones residents a l'àrea geogràfica compresa en el perímetre que delimita l'avinguda Béjar, la carretera de Matadepera, el Passeig Vint-i-dos de Juliol i la Ronda Ponent. Pel que fa al dispositiu de la plaça de la Immaculada, respon a la població dels barris de Sant Pere Nord i Ègara.

Quin serà el procediment?
Un cop s'arribi a les carpes, es demanarà el nom, l'adreça, el telèfon i la targeta sanitària (TSI). Si no es disposa de TSI, se n'hi assignarà una. Amb els resultats, que es preveu que es tinguin en un període de 48 hores, s'informarà a les persones. 

Si una persona té símptomes, s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer. Si la prova és negativa, s'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascaretes i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat de la prova hagi estat negatiu.

En cap cas és obligatori fer-se la prova, però des del Departament de Salut i els CAP es recomana que s'aprofiti l'oportunitat que s'ofereix, "ja que les proves ajudaran a trobar el virus, a deixar de contagiar i a acabar amb l'epidèmia".