Una residència de gent gran de Terrassa.

Se suspèn l'activitat als centres de dia de gent gran i les visites a residències

05.08.2020 | 16:54

Arran de l'increment de casos de covid-19 a algunes zones de Catalunya, el Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya han decidit prendre algunes mesures especials en centres de dia i residencials, tant de gent gran com de persones amb pluridiscapacitats, que afecten la ciutat de Terrassa. Queda suspesa l'activitat dels centres de dia de gent gran i als centres residencials d'atenció a la gent gran i d'atenció a les persones amb pluridiscapacitats se suspenen els ingressos, les visites i les sortides dels residents a l'exterior, les de curta durada, les de caps de setmana i les inferiors a tres setmanes. Fins a nova indicació només s'autoritzen les sortides superiors a tres setmanes, que a la tornada requeriran de l'aplicació de mesures de protecció com si es tractés d'un nou ingrés (prova PCR i aïllament de 14 dies).

Es pot permetre les visites en casos d'urgència o necessitat justificada, preservant el dret d'acompanyament al final de la vida, i sempre amb les mesures de protecció recomanades. A més, es crearan unitats de convivència estables d'entre 15 i 20 residents.

A més de Terrassa, les mesures són d'aplicació també a Sabadell, Ripollet, i les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre.