L'eucaristia, celebrada al Sant Esperit, va tenir un especial record per a les persones grans.

El Sant Esperit acull una missa pels afectats de la pandèmia

27.07.2020 | 19:33

Diumenge passat, a la catedral del Sant Esperit va celebrar-se una eucaristia amb motiu de la Jornada pels afectats de la pandèmia, que cada bisbe va convocar a la seva diòcesi, seguint les indicacions de la comissió executiva de la Conferència Episcopal Espanyola.

A l'ofici, presidit pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, "es va pregar especialment pels difunts víctimes de la Covid-19 durant aquest temps i s'acompanyà espiritualment els seus familiars", segons el Bisbat de Terrassa. L'eucaristia, celebrada seguint les mesures de protecció davant del virus, també va servir per agrair els professionals i voluntaris que han col·laborat i ajudat en la pandèmia. A més, a l'ofici es va tenir un record especial per a les persones grans en el dia de Sant Joaquim i Santa Anna, celebrat diumenge, que són els seus patrons. La missa va recordar que la gent gran ha estat el col·lectiu més castigat pel coronavirus als hospitals, les residències i les llars particulars.

crisi social

La pregària també va demanar "l'ajut a Déu, i la solidaritat fraterna davant la crisi social i econòmica que ha provocat aquest flagell" (en referència als efectes del coronavirus).

El bisbe Saiz Meneses va reflexionar a partir de la situació de pandèmia sobre "el sentit de l'esperança cristiana". "El Senyor és present en totes les persones que tenen cura dels altres fins al punt d'arriscar la pròpia vida: en especial, el personal sanitari, i també les forces de seguretat, i aquells que treballen per proveir de tot el necessari a les famílies", va indicar Meneses.

El prelat va tenir unes paraules per als voluntaris que "dediquen el seu temps per ajudar els qui es troben més sols i són més vulnerables". El bisbe va indicar que "el Senyor és present en totes les persones que d'una manera o una altra treballen servint als altres en els diferents àmbits de la societat".