Detingut a Terrassa un internauta per apologia gihadista i missatges d'odi

Detingut a Terrassa un internauta per apologia gihadista i missatges d'odi

23.07.2020 | 19:27

La Policia Nacional ha detingut a Terrassa un internauta marroquí que duia a terme apologia gihadista i llançava missatges d'odi a través de les xarxes socials contra minories.

La detenció és fruit de la investigació que va començar fa un any quan es va detectar que el detingut utilitzava les xarxes socials per publicar multitud de fotografies i vídeos amb missatges a favor la lluita armada i la jihad violenta.

Així mateix, difonia altres publicacions amb un marcat caràcter antisemita, informa la Direcció General de la Policia.

Els investigadors van constatar que l'esmentada activitat d'apologia gihadista era continuada, de manera que, davant el perill que l'investigat aconseguís un avançat estat de radicalització i passés a una fase operativa, es va procedir al seu arrest.

La detenció en l'operació batejada com Hamman ha estat feta per agents de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i de la Brigada Local d'Informació de Motril (Granada), sota la coordinació de la Comissaria General d'Informació.

S'emmarca en les diligències prèvies desenvolupades sota la instrucció de l'Jutjat Central d'Instrucció nombre Un de l'Audiència Nacional i la supervisió i coordinació de la Fiscalia d'aquest òrgan.