Una infermera, realitzant una extracció de sang fa uns dies al centre cívic President Macià.
Al centre cívic Maria Aurèlia Capmany

Segona campanya d'estiu de donació de sang al centre cívic Maria Aurèlia Capmany

21.07.2020 | 20:50

L'Ajuntament de Terrassa torna a col·laborar, per segona vegada aquest mes de juliol, amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), cedint un espai municipal per a dur a terme una nova campanya de donació de sang durant el període de vacances. En aquest sentit, el Consistori ha posat a disposició del BST el centre cívic Maria Aurèlia Capmany (avinguda Àngel Sallent, 55) per a aquesta segona campanya de donació. La primera es va realitzar al centre cívic President Macià.

La campanya es desenvoluparà durant dos dies: avui i el divendres. L'horari serà entre les deu del matí les dues del migdia. Cal tenir en compte que per tal de prendre-hi part cal demanar cita a través del lloc web donarsang.gencat.cat.

Amb la reactivació de les operacions i tractaments que havien quedat ajornats durant els darrers mesos, la necessitat actual de donacions augmenta, mentre que a l'estiu les donacions acostumen a baixar.

crida ciutadana

És per això que l'Ajuntament de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya fan una crida a la ciutadania per tal de mantenir el ritme habitual i necessari de donacions. El Banc de Sang calcula que fins a finals d'agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per tal d'atendre tots els malalts que necessitin un tractament o una operació, així com per poder atendre també totes aquelles persones que hagin resultat accidentades.

En virtut dels protocols existents per tal de lluitar contra la pandèmia de la covid-19, el Banc de Sang garanteix que aquesta serà una campanya absoltament segura per a tots aquells terrassencs que decideixin a prendre-hi part.

Es garantiran les mesures de prevenció i seguretat a les persones que assisteixin a les jornades d'avui i del divendres. Entre altres mesures, els donants disposaran de gel esterilitzant en arribar a l'espai. Hauran de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tindran a la seva disposició un bolígraf d'un sol ús per tal d'emplenar el qüestionari protocol·lari previ a la donació.