Josep Rull al finalitzar la jornada de treball a MútuaTerrassa.

Josep Rull ja podrà dormir a casa seva aquest cap de setmana

16.07.2020 | 21:04

L'exconseller terrassenc Josep Rull i la resta de presos independentistes dormiran quatre dies a la setmana a la presó i tres a casa seva, a partir de demà, segons han acordat les juntes de tractament dels centres penitenciaris un cop la Generalitat els ha concedit la semillibertat.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat, les juntes de les presons de Lledoners, el centre en el que es troba ingressat Josep Rull, Wad Ras i Puig de les Basses han decidit aplicar als nou presos del procés la modalitat de règim obert habitual que preveu l'article 83 del reglament penitenciari, de manera que només hauran de fer nit a la presó, entre 8 i 11 hores diàries, normalment de dilluns a dijous.

D'aquesta manera, el règim de semillibertat concedit als presos del procés es farà efectiu a partir d'avui mateix, de manera que passaran tot el cap de setmana fora de casa, ja que es tracta d'una mesura d'execució immediata que només pot ser suspesa o revocada per ordre judicial.

recursos

La Fiscalia ha recorregut fins ara tots els permisos i mesures de flexibilització del règim penitenciari dels presos del procés, de manera que és previsible que també ho faci en el cas del tercer grau, en el qual, a diferència de les sortides laborals i de voluntariat del 100.2, serà el Tribunal Suprem el que tingui l'última paraula.

D'acord amb la normativa sobre el règim de semillibertat, l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, els exconsellers Joaquim Forn, Raul Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els Jordis podran treballar fora de la presó i tenir una "participació plena i responsable en la vida social i familiar", segons el comunicat.

Els centres penitenciaris on estan interns els presos del procés han establert les mesures de control i seguiment necessàries de cadascun dels reclusos, d'acord amb els seus respectius programes de tractament.

Aquest dimarts ja es va anunciar la concessió del tercer grau a Josep Rull i també a la resta de presos independentistes i era previsible que ahir arribès la confirmació de la decisió i l'inici d'aquest no règim penitenciari de semillibertat.