Operatiu policial per un individu que amenaçava al carrer amb un ganivet per la celebració de la Lliga
| VIDEO

Operatiu policial per un individu que amenaçava al carrer amb un ganivet per la celebració de la Lliga

17.07.2020 | 11:07

La passada nit, a la rambla d'Ègara, a la cantonada amb el carrer del Pare Llaurador, s'ha produït un greu incident protagonitzat per un veí de la zona. Sembla, segons expliquen els testimonis, que algú al carrer o a un edifici de la zona ha celebrat la victòria del Real Madrid davant el Villareal, que ha donat a l'equip blanc la Lliga i al protagonista dels fets l'ha molestat el soroll. S'ha iniciat una forta discussió que ha acabat amb l'ofès per la celebració al carrer amb un ganivet de grans dimensions, amb actitud amenaçant  hi va clavar el ganivet als seients de les motos que estaven aparcades damunt de la vorera. Existeix una altra versió de testimonis dels fets que centren el motiu de l'incident en el soroll de les terrasses de brs i restaurants de la zona. De fet, l'individu armat amb fanivet es queixava del soroll i ha entrar a un dels bars de la zona, que té un pati interior al qual dona el balcó del domicili de l'autor dels fets. L'home es va mostrar molt nerviós, com es pot apreciar al video, amenaçant les persones que estavan a la zona i fins i tot va arribar a dir que avui tornaria a baixar.

Ràpidament es va desplegar un ampli dispositiu policial format per agents tant del cos de Mossos d'Esquadra com de la Policia Municipal que intentaven detenir la persona que ha baixat al carrer amb el ganivet. L'home va tornar a l'interior de l'edifici i es va fer fort a casa seva.
L'individu no va poder ser detingut en primera instància pel fet que la policia no va poder convèncer-ho que sortís i els responsables de l'operatiu no van forçar la porta. Segons fonts properes al cas, l'home va ser finalment detingut.

Durant l'episodi, un bon nombre de persones que passaven per la zona o que estaven gaudint de les terrasses dels bars han estat testimonis del que ha passat i s'ha produït una escena curiosa. Entre els nombrosos ciutadans que seguien el que estava passant, hi havia un grup de quatre o cinc persones a uns 40 metres de la porta d'entrada de l'edifici, tots amb mascareta. Un membre, semblava per la seva actitud, del cos de Mossos d'Esquadra, vestit de paisà, no veia amb bons ulls la presència de públic a la zona. S'ha dirigit a un agent uniformat i li ha dit que fes saber al públic, assenyalant a aquell grup en concret, que les persones que no guardessin la distància de seguretat serien identificades. Aquesta circumstància ha provocat la sorpresa i també la indignació d'algun d'ells, perquè portaven mascareta i estaven a una important distància d'on es desplegava el dispositiu policial.

Es queixaven per la contradicció que significava que aquell policia es preocupés per un reduït grup que portava mascareta, quan les terrasses de la zona estaven planes de gent, que, lògicament, en estar consumint, no portaven mascareta i estaven molt més junts que el grup en qüestió. Per evitar problemes amb el membre del cos policial, el grup ha decidit retirar-se discretament del lloc. És ben cert que el coronavirus també pot fer que desviem el punt d'atenció i ens porti a confondre el que és important i el que és prioritari.