El centre cívic President Macià acull avui una donació de sang

El centre cívic President Macià acull avui una donació de sang

09.07.2020 | 20:26

Avui, de deu del matí a tres de la tarda, i de cinc de la tarda a vuit del vespre, es pot donar sang al centre cívic President Macià. L' Ajuntament s'ha sumat als municipis que ofereixen espais públics al Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST) cedint aquest equipament del barri de Sant Pere Nord per a una jornada de donació. Per participar-hi, cal demanar cita prèvia a través del web www.donarsang, gencat.cat.

El Banc de Sang garanteix les mesures d'higiene i seguretat a les persones que participin en la jornada. Els donants disposaran de gel esterilitzant en arribar al centre cívic, hauran de guardar una distància mínima d'un metre amb les altres persones i tindran a la seva disposició un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari previ.

La necessitat de donacions de sang diàries a tot Catalunya és d'unes mil. Una xifra més alta del que és normal, perquè s'han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers mesos a causa de la pandèmia. És per això que l'Ajuntament i el BST fan una crida a la ciutadania per mantenir un ritme alt de donacions.