Divendres de la setmana vinent obren les piscines. L'entrada costarà 2 euros i hi hauran targetes de 10 entrades a 15 euros.

Les piscines obriran el dia 10 i seran gratuïtes fins als 14 anys

01.07.2020 | 20:23

Les Les piscines municipals obriran portes divendres 10 de juliol i la temporada s'allargarà fins al diumenge 6 de setembre. Serà una campanya excepcional per la necessitat de mantenir la seguretat dels treballadors i els usuaris, de manera que algunes de les condicions d'ús es veuran modificades per evitar contagis.

Tant la piscina de Vallparadís com les piscines de Sant Llorenç, La Murina i Les Arenes funcionaran a un terç de la seva capacitat i en torns de matí i tarda per evitar aglomeracions tant a la zona de platja com a l'aigua. A Vallparadís podran entrar un màxim de 500 persones a cada torn de matí i de tarda. Pel que fa a la reste de piscines municipals, l'aforament es limita a 100 persones. Les entrades es podran comprar a les taquilles de les piscines, on es podran pagar en efectiu o be amb targeta de crèdit, i s'habilitarà la venda anticipada a través del web municipal www.terrassa.cat/piscines. En aquest cas, les entrades s'hauran de comprar 48 hores abans d'anar a la piscina.

El ple de dilluns va aprovar les noves tarifes de les piscines municipals, que també s'adapten a l'excepcionalitat del període postconfinament. Aquesta temporada s'ha ampliat la gratuïtat infantil i puja dels 6 als 14 anys. Per sota d'aquesta edat, els nens i nenes no pagaran. A partir dels 14 anys els usuaris d'un dia pagaran 2 euros (1,5 euros els esplais i colectius) i es posarà a la venda una targeta multibany de 10 entrades que costarà 15 euros (1,5 euros la sessió).

Els abonaments d'altres anys s'han suprimit aquest estiu i la decisió municipal va ser durament criticada pel PSC, que va dissenyar el catàleg de descomptes quan estava al govern. De fet, des de l'executiu, el republicà Isaac Albert va admetre que el bipartit donava un "sí crític" a les noves tarifes i va posar l'accent en "l'esforç que ha suposat obrir les piscines aquest any".

El regidor Miguel Ángel Moreno va ser l'encarregat de defensar la supressió dels abonaments al ple. "Les limitacions d'espai no permeten aquest estiu garantir a tothom que pugui entrar", argumenta, de manera que "no els donaríem el servei ni podríem garantir la devolució de l'import". Moreno va insistir que, amb l'ampliació de la gratuïtat i els nous preus, aquest estiu "la piscina surt millor de preu".

No ho veu igual el PSC, per a qui "és fals" que es poguessin adaptar els abonaments a la nova situació. "Es podia haver creat un abonament similar al que hi havia, bonificant situacions personals o socials i condicionat a una sola utilització i a l'aforament", afirma el portaveu del PSC Alfredo Vega. Els socialistes denuncien que amb l'eliminació dels abonaments, el govern "ha suprimit totes les mesures de equitat" pensades per les famílies més vulnerables.

Vega recorda que les piscines "no són un servei essencial, però són un servei importantíssim per moltes famílies que no tenen capacitat per sortir de vacances, especialment aquest any que la situació ha empitjorat de manera dramàtica després d'un llarg confinament".

Les piscines tancaran aquest estiu a migdia per dur a terme tasques de neteja i desinfecció. Funcionaran en torn de matí de 10,30h. a 14,30h i a la tarda de 15,30h a 19,30h.

Els diferents serveis i espais compartits s'organitzaran per garantir les distàncies de seguretat. Vestidors i guarda-robes restaran tancats, però s'habilitaran més taquilles, i l'accés als lavabos serà amb aforament reduït. El servei d'atenció al públic s'ampliarà per minimitzar les cues d'entrada i els temps d'espera per accedir als equipaments. Un cop dins la piscina, a la zona de platja es marcaran espais per garantir la distància de seguretat i s'habilitaran circuits per reduir tant com es pugui l'encreuament de persones.