Josep Rull, en un acte polític de Junts per Catalunya a Terrassa.

Rull i Puig se sumen al projecte de JXC que impulsa Carles Puigdemont

02.07.2020 | 20:00

JxCat es constituirà com a partit en una assemblea que se celebrarà el proper 25 juliol sota la batuta de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que fa un pas endavant mentre el PDeCAT encara no ha decidit quin serà el seu futur. Els exconsellers terrassencs Josep Rull i Lluís Puig s'han sumat a aquesta iniciativa.

L'anunci de la creació del nou partit l'han fet de forma simultània l'expresident català i diversos càrrecs de JxCat a través de les xarxes socials, on han publicat un manifest en el qual conviden a sumar-se a la nova formació a tots aquells que vulguin "el millor per al país".

Entre els que signen el text figuren els exconsellers presos Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn; lexconseller de Cultura Lluís Puig, actualment a Brusel·les, l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez, i alguns consellers de l'actual Govern, com Meritxell Budó i Damià Calvet.

A Terrassa, la regidora Meritxell Lluís s'ha sumat al manifest i al projecte de la nova formació políica a través del seu compte de twitter. "Jo també em comprometo a fer de Junts per Catalunya una eina transversal, plural i eficaç al servei de la república catalana i de les persones. El dia 25 començarem a caminar junts", ha piulat.