25 detinguts en una operació antidroga

25 detinguts en una operació antidroga

26.06.2020 | 20:58

Els Mossos d'Esquadra van culminar ahir una operació contra el tràfic de marihuana i el blanqueig de diners a Catalunya amb 25 detinguts, el desmantellament de 15 plantacions de marihuana, 20 connexions il·legals d'electricitat i la intervenció de 150 mil euros. És el balanç final del dispositiu de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), que es va desenvolupar simultàniament a diferents comarques catalanes. La xarxa tenia l'epicentre a Terrassa i Sabadell.

En total, els Mossos van practicar 42 entrades a diferents localitats catalanes, majoritàriament en domicilis particulars residències dels sospitosos. A Terrassa els Mossos van entrar a 11 immobles, a 14 a Sabadell i a 5 al municipi veí de Rubí. També es van fer registres a Manresa (4), Berga (2) i El Vendrell (5).

Als registres es van localitzar 15 cultius de cànnabis, la majoria dels quals eren per vendre a l'estranger, a diversos destins del continent europeu, informava ahir El Periódico de Catalunya. Una part del conreu és venia també a territori nacional.

La investigació va començar fa un any i s'ha recolzat en els mesuratges que realitza la companyia elèctrica Endesa, que detecta de manera regular punts calents de consum amb fuites que delaten correus de cànnabis. Operaris de l'empresa van acompanyar ahir als Mossos en l'operació d'escorcoll, desmantellament i detencions.

L'operació de desmantellament va començar al voltant de les 5 de la matinada de manera simultània a diferents municipis catalans, entre ells Terrassa. A la ciutat, la policia va escorcollar diversos immobles al carrer d'Àngel Guimerà, a Can Palet, al passatge de la Panadella, a Les Arenes, i al voltant de la 1 de la tarda també al carrer d'Apol·lo, al polígon industrial de Can Parellada.

Al carrer d'Àngel Gimerà, els agents es van endur detingut un home. En l'escorcoll d'aquest domicili van participar la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra, en la recerca de diners. Ahir va transcendir que la xarxa treballava simultàniament el conreu de cànnabis a

gran escala per la comercialització i el blanqueig dels beneficis.

El detingut de Terrassa va ser conduït cap al migdia a una nau del carrer Apol·lo. D'aquest indret la policia es va endur diversos vehicles, entre ells tres furgonetes i una motocicleta.

La majoria de les 25 detencions practicades ahir pels Mossos d'Esquadra van ser de persones de nacionalitat espanyola. Al llarg de la tarda, la policia tenia previst tancar el dispositiu i procedir a l'entrega dels detinguts a les autoritats judicials.

Fonts de Mossos d'Esquadra van anunciar ahir que donaràn detalls de l'operatiu en una nota de balanç del dispositiu que faran pública els pròxims dies.