Acusen un home gran d'abusar d'una nena de 15 anys discapacitada

Acusen un home gran d'abusar d'una nena de 15 anys discapacitada

19.06.2020 | 19:53

Ell té 74 anys. Tenia 71 quan va abusar presumptament d'una menor discapacitada en la piscina del Club Natació Terrassa. D'això, almenys, l'acusa el Ministeri Fiscal: de tocar a la nena i de fer que ella el masturbés en l'aigua. La fiscal demana una pena de sis anys de presó.

Eren les 5.30 de la tarda del 25 de setembre del 2017. El processat estava en les instal·lacions esportives, on es trobava també una adolescent de 15 anys. La noia presenta "una evident discapacitat intel·lectual, del 33 per cent", adverteix el Ministeri Públic.

Van entaular conversa i l'imputat va anar al gra: volia tenir sexe, i li ho va dir a la nena. Posa't les ulleres de piscina, li va dir, mira sota.

Li va indicar que mirés el seu penis nu sota l'aigua. Ella ho va fer. Tot això considera provat la fiscal. I considera provat que l'home va agafar la mà de la víctima, la va posar sobre el seu membre i la va guiar per masturbar-lo. I ell va tocar a la nena, els seus genitals, els glutis, el pit, per sota del vestit de bany.

La menor no va poder reaccionar, donada la seva discapacitat. I l'acusat es va aprofitar d'aquesta circumstància, diu la fiscal. En les diligències figura que la jove va sofrir símptomes psicològics posttraumàtics. I l'acusació pública afirma que l'encausat ha de pagar a la nena 6.000 euros d'indemnització en concepte de dany moral.

Els fets van ser denunciats i uns dies després, el 6 d'octubre del 2017, un jutjat d'instrucció de Terrassa va dictar un acte que prohibia a l'imputat acostar-se a la denunciant o comunicar-se amb ella. La fiscal qualifica l'ocorregut d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys i reclama una pena de sis anys de presó, la citada responsabilitat civil de 6.000 euros i l'ordre d'allunyament (a més de cinc-cents metres) per un temps superior en deu anys a la pena de presó que s'imposi.

El judici
L'Audiència Provincial de Barcelona ha assenyalat el judici per a dimarts que ve. La Fiscalia ha sol·licitat que la víctima no declari a la sala de vistes i que el tribunal tingui en compte la seva declaració judicial durant la instrucció del cas.

El Ministeri Públic parla de les "conseqüències negatives que pot comportar al record dels fets presenciats i la seva nova reiteració passat el temps". Si els magistrats estimen imprescindible que la noia comparegui, la fiscal demana que es prenguin mesures per evitar la confrontació visual entre l'acusat i la víctima i que la noia declari en una dependència aliena a la sala.