Xavi Hernández.

Donació al CST de Xavi Hernández

18.06.2020 | 15:46

El terrassenc Xavi Hernández, exjugador del FC Barcelona, i la seva família han fet una donació de 150.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) en el marc de la pandèmia del Covid-19. L'ajut servirà per a finançar dues accions. La primera és la producció de les primeres unitats d'un mòdul intel·ligent d'aire (MDI) que ha desenvolupat l'empresa Proton New Energy Future conjuntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa. El mòdul s'annexa a respiradors convencionals i permet proveir a dues persones al mateix temps utilitzant un sol respirador. Amb ell, s'augmentarà la capacitat d'atenció mèdica a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de qualsevol centre sanitari, atenent dos pacients greus afectats per coronavirus de manera simultània, diu el CST.
Gràcies a la donació, el CST aportarà 40 mòduls al sistema sanitari català. Aquests, es distribuiran via cooperació internacional als països més desfavorits i també al Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya. La segona acció que es beneficiarà de la donació és la humanització de l'espai d'Obstetrícia i Sala de Parts de l'Hospital de Terrassa que permetrà millorar i personalitzar l'experiència del naixement.
"El Consorci agraeix l'aportació de la família Hernández, i considera que en aquests moments tan difícils totes les ajudes són necessàries per poder preparar els centres sanitaris adequadament davant de possibles rebrots de la malaltia, tal i com han alertat les autoritats sanitàries", conclou el consorci..