Concentració de treballadors i treballadores de l'Hospital de Terrassa la setmana passada.

La plantilla del Consorci Sanitari anuncia noves protestes

16.06.2020 | 21:11

El comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (Hospital de Terrassa) ha anunciat una nova concentració del personal del CST per reclamar millores laborals i salarials i més inversions per millorar la capacitat de resposta davant situacions com la provocada per la Covid-19. Els treballadors i treballadores, que ja van protagonitzar una primera concentració la setmana passada, es tornaran a manifestar aquest dijous, a les 12, en el vestíbul de l'Hospital de Terrassa.

El comitè ha elaborat un document reivindicatiu relacionat amb l'esforç de tots els treballadors durant la pandèmia. El document considera que la compensació que ha fixat el Govern de la Generalitat no reflecteix el grau de patiment de "totes les professionals que treballen a la sanitat catalana". En aquest sentit, demanen que el CST suplementi fins al màxim establert pel barem (1.350 euros) de la paga extra anunciada per la Generalitat a tots els professionals del CST amb independència de la seva categoria professional. A més, incorporen tota una sèrie de reivindicacions que tenen a veure amb les retallades pressupostàries relacionades amb la crisi del 2008, que encara no s'han recuperat, com la recuperació del personal del cinc per cent o la recuperació dels complements per objectius (CPO, s) sense cap mena de vinculació als resultats financers de les empreses. També volen que tots els treballadors de la sanitat, amb independència de la seva contractació, tinguin la mateixa jornada laboral i abandonar la precarietat laboral del personal que està amb contractes interins o a temps parcial: "Volem contractació estable a temps complet", diu el comitè.

la jubilació, als 60 anys

El document reivindicatiu també planteja la possibilitat de jubilació per a tot el personal que treballa a la sanitat als 60 anys. Ja en clau més relacionada amb de la pandèmia, aquest col·lectiu demana garanties perquè tots els professionals tinguin Epis homologats i adequats per cadascuna de les tasques a realitzar i segons les necessitats de cada servei. Així, com la reposició adequada d'aquest, no sobrepassant en cap cas l'ús de l'Epi més enllà del temps recomanat per fabricant. També demana que el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) aboni tots els deutes pendents amb la plantilla.

El document elaborat pel comitè d'empresa és extens i conclou amb una petició relacionada amb els pressupostos públics de salut, que haurien de pujar en un 50 per cent, "amb una priorització de la despesa pública en l'atenció a la salut de la ciutadania". I continua: "Actualment, els pressupostos de salut no són superiors als que tenia Catalunya el 2010".