Bars i restaurants poden obrir l'interior dels locals amb un 40% de l'aforament.

Bars i restaurants ja poden obrir l'interior dels locals

08.06.2020 | 21:09

Amb l'entrada, ahir, a la fase 2 de la desescalada, els bars i restaurants de Terrassa ja poden obrir l'interior dels seus locals, tot i que amb una capacitat màxima del 40% de l'aforament i sense clients a les barres. Les mesures de prevenció són les mateixes que a fora les terrasses: desinfecció de taula i cadires després que hi passi un client.

"Aquesta mesura ens ajudarà molt, sobretot a pagar despeses", assegura Xavi Gómez, president del Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, que considera que l'entrada a la fase 2 permetrà que reobrin molts bars i restaurants que encara no ho han pogut fer per la impossibilitat de disposar d'una terrassa.

Des del gremi confien que aquesta mesura també ajudi a descongestionar unes terrasses que aquests últims dies han estat plenes. "Per als locals amb terrassa, penso que surt a compte obrir. Aquesta època de l'any molts clients volen estar a fora tot i que això depèn de cada establiment i del tipus de públic", sosté Gómez. "Si fa sol, les terrasses acostumen a estar plenes però si plou, és més complicat, per això és positiu que ja puguem obrir l'interior dels locals", destaca.

Pel que fa a les terrasses, l'Ajuntament de Terrassa ha registrat ja 266 peticions per part d'establiments que volen ampliar les seves o bé per instal·lar-ne de noves. D'aquestes, divendres 170 ampliacions havien estat aprovades, 14 s'havien denegat. Pel que fa a noves instal·lacions sol·licitades, 46 havien estat atorgades i 9 havien estat denegades, mentre que les 27 restants estaven en tramitació.

La setmana passada es va iniciar una campanya de comprovacions per veure que tot s'està duent a terme correctament. L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, va explicar ahir que tot i que en un principi es va optar per la pedagogia, ara "en alguns casos concrets i puntuals s'han obert expedients per incompliment de la normativa".