El tall al pont de la carretera BV-1275, sobre la riera de les Arenes.

El pont de les Arenes estarà tallat fins al dia 8

02.06.2020 | 21:06

Segueixen en marxa les obres de l'itinerari de vianants i ciclistes entre Terrassa i Matadepera. Dilluns va començar el tall del pont de la carretera BV-1275, sobre la riera de Les Arenes, per tal de construir el nou carril, que es perllongarà fins el pròxim dia 8. El tall afecta un tram més extens, des de l'inici de la BV-175, a la sortida de la seva rotonda amb la BV-1221, fins a la seva intersecció amb el Passeig de Matadepera. Afecta a tots els vehicles, però no als vianants, que poden seguir circulant.

La construcció d'aquest itinerari entre Terrassa i Matadepera, un projecte realitzat i finançat per la Diputació de Barcelona, era una vella reivindicació dels activistes vallesans de la bicicleta, que havien organitzat diverses pedalades reivindicatives. La seva longitud és d'1,06 km, i transcorre paral·lel a les carreteres BV-1221 i BV-1275, amb inici a l'avinguda Lacetània de Terrassa i final a l'entrada del nucli de Matadepera, amb una amplada de cinc metres. Incorpora un espai pels vianants fins a arribar a la trama urbana, enllumenat i separació de seguretat.

fins a sabadell

El projecte es complementa amb un segon tram, entre Matadepera i Sabadell, d'una longitud de 3,050 km, al costat de la carretera BV-1248, amb inici a l'accés a l'ermita de Sant Julià d'Atura i final a l'entrada del nucli de Matadepera. En aquest tram fins a Sabadell, l'amplada de l'itinerari serà de tres metres.