La celebració de Sant Joan estarà condicionada per les circunstancies de la pandèmia.
La crisi del coronavirus

Un Sant Joan adaptat a les circumstàncies

31.05.2020 | 17:49

El subdirector general de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado, ha dit aquesta setmana a una entrevista a RAC 1 que el seu departament treballa per dissenyar una revetlla de Sant Joan adaptada a les restriccions que imposa la pandèmica del coronavirus. La Generalitat no vol renunciar, ha dit, a la celebració de Sant Joan, però haurà de ser més familiar i en grups reduïts.

La proposta de Protecció civil manté la component lúdica de la festivitat tot i que de manera més familiar i mantenint les mesures vigents a la fase 3, que és a la qual es calcula que estarà tot el territori a finals de juny.

El sector de la pirotècnica, ha dit Delgado, s'ha mostrat molt receptiu a les propostes de Protecció Civil tant en el que respecta a la possibilitat d'adaptar el material pirotècnic a la venda com a la forma de vendre'l, per internet. Ha dit que a menys d'un mes de la celebració de Sant Joan, Protecció Civil està treballant amb el departament de Cultura i ja tenen una proposta tècnica tancada. El pla haurà de ser avalat pel comitè tècnic del Procicat.